2013. február 17., vasárnap

II. 2 rész




Reggel éles sípolásra riadtam fel , majd kinyomtam az órát és a fejemre húztam a párnát, de nem sokáig maradhattam így , mert anya rontott be a szobába és rutinos módon lerántotta a takarót.
-Kelj fel! Nincs lógás. –mondta majd elhúzta a  függönyt és ablakot nyitott, de amint elhagyta a szobát be is csuktam, mert semmi kedvem nem volt megfázni. Előkotortam a szekrényem mélyéről egy ruhát, majd a fürdőbe csoszogtam  és fog mosás után 2 perc alatt beállítottam a hajam.
-Szia-nyomtam egy cuppanóst anya arcára, aki már adta a kezembe az uzsonnám .
-Suli után itthon maradsz!
-Mert? Ja értem.. a rendőrségi ügy..-mondtam mire ő csak biccentett . -Apa?
-Már elment ..-válaszolta miután belekortyolt a kávéjába .
-Arra gondoltam, hogy én is ugyanolyan pályán menték tovább , mint ő. Ha hétvégéken vele mennék, tudnék tapasztalatot szerezni?- kérdeztem meg , persze ez nem volt igaz ,eszem ágába sem volt utazási ügynök lenni, de mivel Zack gyakran lehet velük, talán így tudok valami infót szerezni…
-Majd megbeszélem vele. –mondta pár perc szünet után , amikor csak maga elé bámult. –Honnan az ötlet?-kérdezte meg rám pillantva mire csak megráztam az egyik vállam és elköszöntem tőle , majd felkaptam a táskám és a kabátom.
Amint kiléptem megpillantottam a szomszéd házat, amiről rögtön a szöszi jutott eszembe , ezért miért ne alapon vártam a ház előtt 5 percet, hátha addig kijön .
-Jó reggelt-köszöntem neki oda , mire unottan nézett rám.
-Eddig az volt- válaszolt hűvösen
-Áú, ez fájt- szisszentettem fel
-Rám vártál?- kérdezte
-Ja, gondoltam mehetünk együtt .-válaszoltam mosolyogva és az arcát kémleltem. Látszólag egy picit elgondolkodott
-Figyi , most  költöztem és semmi szükségem egy nyomuló srácra.-mondta higgadtan
-A nyomuló srác szerepe nem az ennyim…nem az a fajta vagyok..
-Aha, persze.-mondta
-Mégis honnan veszed , hogy olyan lennék?-kérdeztem kissé felháborodva
-Talán a kinézetedről? –nézett fel rám.
-Nem hallottad még, hogy ne külsőről ítélj?-kérdeztem flegmán-  Rendben mogorva kisasszony , suliba találkozunk, majd integetek a lány csorda mögül. –mondtam és fejemre húztam a kapucnit a lépteimet , pedig felgyorsítottam, amíg oda nem értem. Bedobtam  néhány cuccot a szekrénybe és  az udvarra mentem , ahol már várt a szokásos kör. Páran a kosár csapatból illetve bringás srácok , Zack ,én és még pár lány, akik vihognak a vicceinken és dobálják a hajukat. Van akinek bejön az ilyen, de nekem nem.

Már a nap végénél jártunk ugyanis ,csak egy fizika volt hátra .
-Az foglalt.- hallottam meg , amint az egyik osztály társam az én helyemre mutat , így a sárga ruhás lány a táskáját a mellettem lévő székre teszi.
-Helló.- mondtam mikor a helyemre értem és lazán felültem a padra.
-Te leszel a pad társam?-kérdezte , majd üres hely után pislogott, de felkellet , hogy adja, mert csak nekem nem volt pad társam.
-Figyi , nagyon saj-mondta , de a tanár bejött, így abba kellet hagynia.
-Jó napot!Üljetek le. –mondta és erre nézett. -Kihez van szerencsénk?
-Jó napot, sziasztok! Katerina Korin vagyok. –tudtam meg a nevét ,majd még válaszolt egy adag kérdésre miszerint hol tart fizikából és mennyit ért az anyagból, amit most veszünk.
-Csak azt akartam mondani , hogy sajnálom a reggelit- suttogta nekem
-Tök mindegy nem? Akármit tettem volna meglenne a véleményed , mert te ilyen vagy. Első látásra elítélsz valakit és az mindig is olyan marad. –mondtam mikor leírtam az eredményt.
-Nem , de most te is ugyanezt teszed.
-Nem véletlenül..
-Mit vársz? Csússzak a lábad elé?
-Nem várok el semmit. –keztem el , ,amiből egy hatalmas vitatkozás keletkezett .
-Csend legyen! –kiabálta el magát a tanár nő ,mire lehalkultunk. –Ha ennyire szeretik egymást Ms. Korin kisasszony és Mr. Tawner , akkor adok maguknak okot , hogy vitatkozhassanak és okoskodjanak.  1hónap múlva egy fizikai kísérletet várok önöktől és együtt fognak rajta dolgozni. Oldják meg  a nézet eltéréseiket az órámon kívül. Most pedig folytatnám az órát. – mondta mire dühösen néztünk egymásra. Mindketten a másikat okoltuk és csengőkor menekülve ,hagytuk el a  termet.
-Most már mehetünk?-kérdezte Zack fáradtan, mert addig nem óhajtottam elindulni, amíg biztosra nem vetem , hogy nem találkozok össze vele.
-Ja.-feleltem
-Gyerekes vagy.-mondta
-Tökre nem érdekel . Ez az egyetlen amit utálok. Ha valaki úgy ítélkezik felettem, hogy egy cseppet sem ismer.
-Sok sikert..szükségetek lesz rá .
-Az biztos. Amúgy ha minden beválik, megyek hétvégente apuhoz melózni. Te is jössz?-kérdeztem mire akármennyire is próbálta leplezni ,olyan szinten megleptem, hogy válaszolni nem bírt.
-Hogy-hogy jössz ? Én nem hiszem, hogy megyek.
-Csak bele akarok pillantani a világukba.
-Értem. –felelte még mindig meglepődötten és értetlenül, majd témát terelt és egy darabig beszéltünk, amíg a szokásos kereszteződéshez nem értünk, innentől pedig felgyorsítottam a lépteimet hazáig , de a fejembe Katerin idegesített.
-Neked is szia-kiabált anya a konyhából harmadjára, mire eljutott az agyamig.
-Bocs, elbambultam. –mondtam ,majd pár szó után felhúztam a szobámba. A lényegesebb dolgokat átnéztem, majd elpakoltam holnapra és  huzóckodni kezdtem, de észre vettem , ahogy a  szemközti ablakból néz, ezért két lábra álltam és felé kacsintottam,mire eltűnt onnan, de apa kocsija fordult be a garázs elé ezért felkaptam magamra egy felsőt és már mentem is le.
-csáá-köszöntem a bennem lévő adneralintól feldobódva  -Hogy-hogy korábban jöttél?-kérdeztem
-Mára ennyi volt. –mosolygot, majd anya felől érdeklődött, aki meg is jelent én pedig hagytam őket, inkább a laptopomon elindítottam egy akció filmet és mikor befejeződött a szerepbe beleélve magamat mentem le korgó gyomorral vacsorázni.
-Anyukád említette , hogy hétvégente be akarsz jönni.
-Aha-bólintottam
-Mi miatt? Kérlek ne etess , hogy utazási ügynök akarsz lenni. –mondta
-Nem, tényleg érdekel. Fiatal vagyok és mindenbe beleszaglászok, aztán majd kiderül mi kelti fel a figyelmem  a legjobban. –magyaráztam , de konkrét választ nem adtak, csak kerülgették, hogy mehetek-e.
-Rendben- hagytam annyiban a dolgot. –Feloldod a büntim?-kérdeztem mire mindketöjüknek a szemöldöke az egekbe ugrott.- Közös feladatokat osztott ki a  tanár , így el kéne mennem itthonról.
-Miért nem jön a partnered? –kérdezte anya
-Csaj megy udvarolni a pasinak? ..Az úgy nem menő. –mondtam
-Most tanulsz vagy csajozol ?-kérdezte anya,de apa a védelmemre kelt, hogy lehet egyszerre a kettőt is.
-Legalább dögös ugye?-súgta oda
-És akaratos ,mindent tudó. –mondtam mire elröhögte magát és felküldött a szobámba. Egy darabig  gépeztem , viszont a fejembe már nem haragudtam Katerinára, inkább kihívásnak vetem.
Gondosan visszacsuktam magam mögött az ablakot és már ugrottam is lefele , és egy mozdulattal átfordultam a kerítésünkön , majd az ő kerítésükön is és a fa felé haladtam , amin ágakról ágra húztam fel magam az ablakáig .  Nekidőltem a falnak úgy , hogy látszódjak és bekopogtam az ablakán ,mire  megijedve fordult oda .
-Mit a fenét keresel itt?-kérdezte  miután kinyitotta az ablakát.
-Gondoltam megismerhetnénk a másikat , ha már 1 hónapon át együtt fogunk kísérletezni.
-Az , csak egy feladat. Nem kell, hogy ahhoz megismerj.
-Akkor ,csak úgy . –mondtam mire vonakodva  , de egy bizonytalan bólintás után leült az ablak párkányra én pedig a fa ágon guggoltam és a keret aljába kapaszkodtam.
-Szeretsz fényképezni?-törtem meg  a kínos csendet , mert ő nem kart megszólalni , én pedig nem tudtam mibe kérdezhetek bele, amitől nem fog lelökni az ágról, a hobbi pedig ,csak jó kérdés, főleg ha az egész falát különböző képek borítják.
-Igen. Mindenről készítek képet, ami megtetszik, vagy épp ihlete látok benne.
-Szóval , akkor lencsén keresztül nézed a világot.
-Valami olyasmi.-mosolyodott el,amit én is viszonoztam.
-Te? Mit szoktál csinálni bicózáson kívül?
-Hát elég sok oldalú vagyok. Általánosságban parkourozok, vagy  különböző edzésekre járok, de az emberek  idegeivel is szeretek játszadozni.
- Milyen  edzésre jársz?
-Különböző küzdő sportok, de most  egyikre sem. –mondtam majd elmagyaráztam a parkourt, mert nem halott még róla.
-Miért költöztél ide?-kérdeztem meg mielőtt csönd állt volna be közénk
-Mert ők fogadtak örökbe.-sóhajtotta
-És kedveled őket?
-Ühüm. Jó fejek .-rázta meg a fejét .
-A szüleid nevelő-akartam megkérdezni, de félbeszakított
-Meghaltak, de erről ne beszéljünk…kérlek. –mondta  -Szóval akkor te nem egy fej elcsavaró fiú vagy?-kérdezte féloldalas mosollyal
-Nem…vagyis ha mégis megtörténik nem szent szándékkal. Nem az a célom,és arról nem tehetek , hogy belém esnek néhányan ,ha valakitől akarok valamit az úgyis észre veszi.
-Például felmászol az ablakához, csakhogy beszéljetek?
-Dehogy is, én tényleg ,csak megszeretnélek ismerni, barátságnál többet nem akarok. –mondtam az igazat,még ha meg is fordult a fejembe, csak a barátja akarok lenni.
-Rendben, de azért megkel harcolnod, hogy megbízzak benned.
-Értettem –mosolyogtam rá és egy laza tisztelgés jelet is hozzá tettem. Majd még egy darabig beszélgettünk , de a szobámban feloltódott a villany.
-Jó éjt Cat. –köszöntem el és lefelé másztam
-Reggel ne várjál!-kiabált utánam
-Eszem ágában nem volt ma is rád várni,de ha gondolod oda jöhetsz hozzám a suliba. –mondtam mosolyogva és a szobám felé igyekeztem, de még megvártam, amíg elinteget és becsukja az ablakot .

4 megjegyzés:

  1. Szandra még egy picit dolgozik bennem a durci (mert későn jött az új rész) de persze imádtam, nagyon jó, kedvenc blogom. De Aaron képével akkor sem vagyok megelégedve :DD

    VálaszTörlés
  2. Szerintem iszonyatosan jó lett. Aranyos a reggeli civakodás, majd az órán lévő és végül a közös feladatnál az általam elképzelt fejük. *-*
    Nagyon tetszett a vége is. Imádtam és fantasztikus volt ill. lett. Hamar kövit :)

    VálaszTörlés
  3. Eznagyonjóóóó*-*
    Kíváncsi leszek, hogy fogja megtudni Aaron, hogy mit dolgozik a drága apuci :D
    És a közös fizikafeladat... huuu mi lesz ott :DDD
    Mondtam már, hogy imádom a blogod?:)
    Na és az ablakos rész :3 Tényleg teljesen egyszerre járt az agyunk :p
    Hamar a kövit :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett mint mindig:)"Érdekes" Aaron és Cat kapcsolata hogy alakul...közös fizika feladat- jó kis tanár ilyet a való életben elfogadnék;)Ott lesz valami az biztos:DD
    Várom nagyon ám a következőt és még egyszer nagyon szupi lett:DD<3

    VálaszTörlés